Op dr Leemet

Logo kinderfeestje boerderij

BOERDERIJ
EDUCATIE

Boerderij-educatie staat voor ons voor boerderijlessen voor (speciaal) basisonderwijs echt óp de boerderij. Een leeromgeving die je niet kunt nabootsen, je moet het kunnen zien, voelen en proeven, de omgeving ruiken en de geluiden horen.

Belevend leren

Een boerderij kent een rijke leeromgeving waarbij belevend leren in al zijn facetten van nature aanwezig is. In deze natuurlijke omgeving kunnen lesonderwerpen van allerhande vakgebieden in de praktijk ervaren worden. Kortom een verantwoorde aansluiting op de kerndoelen van het basisonderwijs van groep 1 t/m 8.

Daarnaast zijn er leerlingen die op de boerderij een hele andere kant van zichzelf laten zien. Voor een leerkracht kan dit een hele verrassende en zinvolle ervaring zijn. Er wordt altijd in overleg met de leerkracht gekeken welke onderwerpen en invalshoeken voor de leerlingen belangrijk zijn. Welke thema’s worden behandeld op school of binnen welk vak het boerderijbezoek past. 

Boerderij Educatie Nederland

Om een stukje kwaliteit te waarborgen volgen alle boeren die aangesloten zijn bij Boerderij Educatie Nederland cursussen met certificering. Tevens wordt er mooi lesmateriaal ontwikkeld.
Bekijk hier de flyer.

Ook wij zijn gecertificeerd en Toos volgt de bijeenkomsten van Boerderij Educatie Nederland of Boerderij Educatie Limburg.

Via diverse kanalen is er subsidie beschikbaar. Kijk voor meer informatie hierover op jonglereneten.nl of op NZO (Nederlandse Zuivelorganisatie). Vraag voor de voorwaarden bij Toos.